یکی از بهترین راههای یادگیری هر زبان جدیدی شنیدن گفتگو یا هر چیزی به آن زبان است. پادکستها امروزه یک راه بسیار ساده برای رسیدن به این هدف هستند. اگرچه گوش دادن به پادکست نمیتواند جای روشهای استاندارد یادگیری زبان را بگیرد اما همیشه یک منبع کمکی بسیار سودمند بوده است که به راحتی در دسترس هر زبانآموزی است.
جالب است بدانید اثربخشی پادکستها بر یادگیری یک زبان جدید آنقدر زیاد است که بعضی از روشهای یادگیری زبان تنها مبتنی بر شنیدن پادکست و فایلهای صوتی هستند (مثل روش مشهور Pimsleur). البته ما در تیم تولید محتوای لرنیت این کار را توصیه نمیکنیم و همواره تأکید میکنیم برای یادگیری زبان، از روشهای استاندارد و منابع چندگانه با همراهیِ اساتید معتبر استفاده کنید.
با این نگاه که پادکست یک منبع فوقالعاده ارزشمند برای یادگیری و تقویت زبان جدید است، چند مورد از بهترین پادکستهای تقویت زبان را که در حال حاضر به طور رایگان میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید به شما معرفی میکنیم.
پادکست فوقالعادهی 6 Minute English
کمتر کسی است که مدتی مشغول یادگیری زبان انگلیسی باشد اما نام این پادکست مشهور و فوقالعاده کاربردی را نشنیده باشد. این پادکست توسط بی. بی. سی تهیه میشود و در هر قسمت از آن در ۶ دقیقه یک نکتهی جدید از زبان انگلیسی آموزش داده میشود.
اجرای جذاب و موضوعات خاصی که برای هر قسمت انتخاب میشود، باعث شده است بتوانید بارها و بارها هر قسمت را گوش کنید و علاوه بر لذت بردن از محتوای پادکست مهارت شنیداری (Listening) خود را تقویت کنید.
گمنام اما یکی از بهترینهای آموزش زبان انگلیسی: newsinlevels
پادکستهای وبسایت www.newsinlevels.com یکی از بهترین منابع برای تمرین و یادگیری زبان انگلیسی است که از طریق آن میتوانید با کاربرد واقعی زبان انگلیسی روبهرو شوید.
کار این وبسایت این است که اخباری را گلچین میکند و متن اخبار را در سه سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته بازنویسی میکند. با ورود به این وبسایت و انتخاب هر خبر، میتوانید متن خبر را با توجه به سطح خودتان به شکل بسیار سادهشده یا متوسط یا پیشرفته بخوانید. علاوه بر این، هر کدام از این سه سطح از این خبر به صورت پادکست و محتوای صوتی هم در دسترس است و میتوانید به آن گوش دهید.
یکی از کارهای جالب سازندگان این وبسایت آن است که در هر متن، واژگان مهمی که ممکن است برای شما جدید باشند را مشخص کردهاند.
ماجراجویی با پادکست Overheard at National Geographic
اگر به محتواهای مربوط به طبیعت، عکاسی یا ماجراجویی در طبیعت علاقه داشته باشید، از سری پادکستهای Overheard at National Geographic لذت خواهید برد. این پادکستها کمی طولانی هستند اما هرکدام دربارهی یک موضوع جذاب و یک داستان متفاوت ساخته شدهاند. نکتهی مثبت این پادکست این است که متن پادکست هم در وبسایت National Geographic در دسترس است و اگر احساس کردید جایی از پادکست را متوجه نمیشوید، میتوانید به متن آن مراجعه کنید.
پادکست آموزشی Learning English Conversations از BBC
هر قسمت از این پادکستهای آموزش زبان انگلیسی حدود ۲-۳ دقیقهاند و گوش دادن به آن زمان زیادی نمیگیرد. این زمان کم باعث میشود بتوانید در زمانهای مرده حداقل چند مورد از آنها را گوش کنید یا یک قسمت را چند بار بشنوید. سبک پادکست تقویت زبان Learning English Conversations بسیار شبیه 6 Minute English است اما هم مجریان و هم موضوعات متفاوتند.
تلاش شده است که در هر بخش، حداقل چند اصطلاح روزمره آموزش داده شود مثلاً در یک قسمت یاد میگیریم معنای اصطلاح “make a song and dance about it” به چه معناست یا یاد میگیریم هرجا گفته شده “Giant killer” این بهمعنای تحتالفظی آن و «قاتل بزرگ» نیست! اگر به یادگیری اصطلاحات خاص در زمان کوتاه علاقهدارید، این پادکست میتواند برایتان خیلی جذاب باشد.
پادکست لهجهی آمریکایی VOA Learning English Podcast
این پادکستها بهطور تخصصی برای کسانی طراحی و اجرا میشوند که در حال یادگیری زبان انگلیسی هستند برای همین گویندگان با سرعتی پایینتر از حد معمول پادکست را اجرا میکنند. البته اگر خواستید، میتوانید خودتان در بخش تنظیمات، سرعت اجرا را بالاتر ببرید.
هر پادکست حدود ۳۰ دقیقه است و دربارهی موضوعات مختلفی در آن گفتگو میشود. از اطلاعات دربارهی ایالات متحده گرفته تا اخبار و اطلاعات عمومی. ویژگی خوب این سری پادکستها این است که میتوانید با خیال راحت به محتوای آن و تلفظ گویندگان اعتماد کنید.
متن تمام پادکست همراه با کلمات جدیدی که در هر قسمت استفاده شده است در اختیار شما قرار گرفته است و بهراحتی به آن دسترسی دارید. حتی مشخص شده است که هر متن مربوط به چه زمانی از پادکست است. این کار باعث شده است بتوانید بهراحتی بخش مورد نظر را دوباره پیدا کنید و بهراحتی، چند بار به آن گوش دهید.
پادکست VOA Learning English Podcast سالهاست بهطور منظم منتشر میشود؛ هر روز یک قسمت جدید!
پادکست کاربردی Happy English Podcast
اگر بخواهیم یک ویژگی برای این سری پادکست که تا امروز بیشتر از ۷۰۰ قسمت از آن منتشر شده است بگوییم، باید به این اشاره کنیم که این پادکستها بسیار کاربردی هستند.
در این پادکستها به تمام بخشهای زبان انگلیسی پرداخته میشود، از گرامر گرفته تا ضربالمثلها و اصطلاحات.
آقای Michael DiGiacomo سالهاست که هر هفته یک قسمت از این پادکستها را منتشر میکند. دسترسی به این پادکستها رایگان است و در کستباکس و یوتیوب میتوانید به آنها گوش کنید.
پادکست RealLife English
این پادکست بیش از ۱۰ سال است که بهطور مستمر ادامه دارد و هر هفته یک قسمت از آن منتشر میشود. تا امروز نزدیک به ۴۰۰ قسمت از پادکست RealLife English منتشر شده است. هر قسمت از آن حدود ۴۰ دقیقه است و در هر قسمت، گفتگوهای دوستانهای را بین دو مجری برنامه میشنویم که شامل موضوعات متفاوتی میشوند. مثلاً در یک قسمت در مورد این میشنویم که چطور باید با اعتمادبهنفس به یک زبان جدید صحبت کرد و چطور میتوان از اشتباهات و اشکالات خود خجالتزده نشد و در قسمت دیگر دربارهی اینکه چطور یک انگلیسیزبان نیتیو را شناسایی کنیم.
اگرچه ممکن است موضوعات ساده باشند و به نظر برسد که ۴۰ دقیقه صحبت دربارهی آن موضوع اصلاً ضروری نیست اما از میان گفتگوها و فضای دوستانهای که در این پادکست وجود دارد میتوان لغات و اصطلاحات زیادی یاد گرفت.
توصیه میکنیم حداقل به یک قسمت از این پادکست گوش کنید. احتمالاً جذبش خواهید شد! این پادکست هم در کستباکس در دسترس است و هم در وبسایت اختصاصی این پادکست به آدرس: www.reallifeglobal.com
آنچه در مقاله پادکست برای تقویت زبان آموختیم:
در این مقاله از سری مقالات آموزشی لرنیت تعدادی از بهترین پادکستها برای تقویت زبان انگلیسی را معرفی کردیم. ممکن است پادکستهای زیادی وجود داشته باشند که بتوانند به یادگیری زبان کمک کنند اما به این نکته دقت کنید که بعضی از این مجموعهپادکستها که معرفی کردیم سالهاست در حال انتشارند و قسمتهای بسیار زیادی از آنها اکنون در دسترس شما هستند و طبیعتاً گوش دادن به این همه پادکست برای هرکسی تقریباً غیرممکن است و حتی اگر ممکن بود، باز هم چندان فایدهای نداشت!
پس بهتر است بدون حساسیت خاصی، از هر کدام از این پادکستها چند قسمت گوش کنید و یکی دو مورد را هم انتخاب کنید و هر هفته قسمتهای جدید آن را بشنوید.
اگر پادکست دیگری میشناسید که فکر میکنید جای آن در این مقاله خالی است، خوشحال خواهیم شد در بخش نظرات زیر همین پست، آن را معرفی کنید.