در مقاله قبلی راجب آشنایی با مهمترین اصطلاحات خرید به انگلیسی نوشتم و در این مقاله اصول نکات مهم در رایتینگ انگلیسی را برای شما به صورت جامع تشریح میدهیم.
رایتینگ چیزی فراتر از واژگان و نکات گرامری است و آشنایی با نکات مهم رایتینگ در انگلیسی میتواند نوشته شما را از یک متن صرفا خواندنی به اثری ماندگار تبدیل کند. در حقیقت، رایتینگ یک مهارت ارتباطی و موثر با مخاطب است که در آن هر کلمه مفهوم و معنی خاصی دارد.
شما در مکالمه میتوانید با ایما و اشاره، حالتهای صورت و نشان دادن لبخند و ناراحتیتان بالاخره نظرتان را به مخاطب بگویید، اما در رایتینگ چنین امکانی وجود ندارد. در مقاله کوتاه و مختصر امروز، اصول و قوانین ساده نویسی در رایتینگ را به شما خواهیم گفت تا به کمک آن نوشتار خود را از یک متن ساده که صرفا از روی آن خوانده میشود به اثری به یاد ماندنی تبدیل کنید. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید:
منظور از مهارت رایتینگ چیست؟
خوشبختانه، برای یادگیریِ نکات مهم در رایتینگ انگلیسی ساختار سخت و پیچیدهای وجود ندارد و لازم نیست که یک رمان نویس حرفهای باشید. رایتینگ انگلیسی یکی از مهارتهایی است که در تمام زمینههای یادگیری زبان به کارتان میآید.
در حقیقت، مهارت رایتینگ یا نوشتار به توانایی برقراری ارتباط موثر ایدهها، افکار و اطلاعات از طریق کلمات و نوشتار گفته میشود که عموما در محیطهای آکادمیک و حرفهای مورد استفاده قرار میگیرد. یک نویسنده یا رایتر(Writer) خوب تلاش میکند تا پیام خود را به طور مختصر و قانع کننده بنویسد و کاملا مطمئن میشود که معنا و مفهوم مورد نظرش را به مخاطب انتقال داده است.
در واقع، برای یادگیری نکات مهم در رایتینگ انگلیسی شما باید اجزای مختلفی از ساختار یک نوشته یعنی نکات دستوری، علائم نگارشی، ساختار جمله، واژگان و نحوه درست استفاده از کلمات و جملات را یاد بگیرید.
به عبارت دیگر، منظور از مهارت رایتینگ در زبان انگلیسی این است که شما بتوانید ایدههای خود را به صورت ساده، منطقی و منسجم بیان کنید و در عین حال مخاطب را با محتوای سازمان یافته و مناسب درگیر نمایید.بهرهگیری از این نکات مهم در رایتینگ انگلیسی به شما کمک میکند تا متن مورد نظرتان را جذاب تر و خلاقانه تر بنویسید.
چگونه مهارت رایتینگ خود را تقویت کنیم؟
تقویت مهارت رایتینگ ترکیبی از تمرین، خواندن کتاب رایتینگ و نوشتن است که در این قسمت چند روش موثر برای تقویت این مهارت را برایتان آوردهایم:
اصول گرامر و املای درست کلمات را مرور کنید
رعایت اصول گرامری و املای صحیح کلمات یکی از نکات مهم در رایتینگ انگلیسی است و از پایهای ترین اصول نوشتار خوب محسوب میشود. پیروی از نکات دستوری و املای درست کلمات به خواننده نشان میدهد که شما تا چه اندازه حرفهای هستید و به جزئیات توجه میکنید.
از سوی دیگر، آشنایی و دانستن این موضوع که چه زمانی باید از علائم نگارشی مانند نقل قول، ویرگول، خط تیره و.. استفاده کنید، کیفیت و سطح رایتینگ شما را بالا میبرد و اگر برای قبولی در آزمون رایتینگ مینویسید، میتوانید مطمئن باشید که با این کار نمره خوبی خواهید گرفت.
از طرفی، اگر میخواهید گرامر و املای خود را تقویت کنید، بهتر است از کتابچه (The Cambridge Guide to English Usage by Pam Peters) استفاده کنید یا منابع مشابه این کتاب را به صورت آنلاین یا از کتابخانههای معتبر تهیه نمایید.
آنچه میخواهید بنویسید را بخوانید
یکی دیگر از نکات مهم در رایتینگ انگلیسی، کمک گرفتن از مهارت خواندن است. اینکه بدانید نوشتههای شما بعد از تمام شدن چطور از کار درمیآید به شما کمک میکند تا با دقت بیشتری بنویسید و بخوانید. به عنوان مثال اگر میخواهید داستان کوتاه بنویسید، داستانهای کوتاه طنز گونه را بخوانید
اگر میخواهید نقد کتاب بنویسید، خواندن نقدهای مختلف و تحلیل ساختار آنها به شما کمک میکند تا به نکات مهم در رایتینگ انگلیسی بیشتر توجه کنید و آنها را در متن مورد نظر خود اعمال نمایید.
توصیه میشود که برای تقویت مهارت رایتینگ خود، خواندن کتاب آموزش زبان انگلیسی را به بخشی از زندگی روزمرهتان تبدیل کنید. این کار به شما کمک میکند تا علاوه بر آشنایی با نکات مهم رایتینگ در انگلیسی، از نویسندگان مختلف نیز الهام بگیرید. در ابتدا از موضوعاتی که به آنها علاقه دارید شروع کنید.
متن خود را بعد از نوشتن ویرایش و تصحیح کنید
اگرچه وسوسه انگیز است که به محض اتمام کار بخواهید سریعا آن را برای مخاطبتان ارسال کنید، اما توصیه میشود که ویرایش و تصحیح کردن متن را جزو یکی دیگر از نکات مهم در رایتینگ انگلیسی در نظر بگیرید و یکبار دیگر آنچه را که نوشتهاید، بخوانید و تصحیح کنید تا به واسطه آن غلطهای املایی و اشتباهات جزئی و بزرگ را پیدا کنید.
در این قسمت چند نکته بسیار مهم جهت تصحیح به شما خواهیم گفت تا به هرچه بهتر شدن این فرآیند کمک کند:
مدتی به خودتان زمان بدهید
اگر زمان لازم برای تصحیح و ویرایش را دارید بعد از اتمام رایتینگ، آن را برای مدتی کنار بگذارید. سعی کنید یک روز یا بیشتر از یک روز به خودتان زمان بدهید و بعد از آن با دیدگاه عمیق و دقیقتر نوشته خود را تصحیح کنید. اما اگر زمان کافی برای این کار را ندارید، 20 دقیقه میان نوشتن و تصحیح وقت بگذارید. این تایم کوتاه نیز باعث میشود تا با انرژی و اطمینان بیشتری پروسه تصحیح شدن را انجام دهید.
ابتدا به سراغ اصطلاحات کوچک بروید
در فرآیند ویرایش و تصحیح ابتدا به سراغ اصلاحات کوچک و آسانتر بروید و بعد از آن به اشتباهات بزرگتر بپردازید. این کار یکی دیگر از نکات مهم در رایتینگ انگلیسی است که به شما کمک میکند تا یک متن آکادمیک و حرفهای بنویسید.
از سوی دیگر، این روش باعث میشود تا در ریتم درست فرآیند تصحیح کردن قرار بگیرید و چیزهایی که باعث حواسپرتیتان میشود را حذف کنید. در واقع، ابتدا غلطهای املایی، اشتباهات دستوری، علائم نگارشی و.. را پیدا کنید و بعد از آن به سراغ مفهوم کلمه و جملات بروید. یادتان باشد که توجه به همین نکات ساده میتواند کیفیت و سطح رایتینگ شما را به طرز اعجابانگیزی تغییر دهد.
مختصر و مفید بنویسید
اگر میتوانید جملات را به صورت مختصر و مفید بنویسید، همین کار را انجام دهید! طولانیتر کردن جملات و پرداختن بیش از حد به جزئیات خواننده را گیج میکند. همچنین، از آوردن عباراتی که تکراری، هجو یا واضح نیستند نیز جدا خودداری کنید.
با صدای بلند متن را بخوانید
با صدای بلند متن را بخواند، چرا که به شما کمک میکند تا به راحتی عبارات و جملات ناخوشایندی که به خوبی گفته نشدهاند را حذف کنید
از دیگران بازخورد (فیدبک) بگیرید
فرقی نمیکند که در حال نوشتن یک مقاله باشید یا بخواهید ایمیل کاری ارسال کنید، در هر دو صورت گرفتن بازخورد یا فیدبک از شخص مقابلتان یک راهکار عالی است و در لیست نکات مهم در رایتینگ انگلیسی جای میگیرد، چرا که با این کار شخص مقابلتان به شما میگوید که نوشته شما را چگونه تحلیل و تفسیر کرده است.
برای این کار میتوانید از یک دوست قابل اعتماد، یکی از اعضای خانواده و یا مربی خصوصی کمک بگیرید. اگر دانش آموز هستید، میتوانید از معلم یا مربی زبان خود راهنمایی بگیرید.
به طرح و ساختار کلی جمله فکر کنید
گرامر و املای صحیح کلمات، رایتینگ شما را حرفهای و خوانا نشان میدهد، اما ساختار به خواننده اثبات میکند که ایدههای بزرگ و خواندنی در مقاله شما گفته شده است. در واقع، یکی از پایهایترین مباحث و نکات مهم در رایتینگ انگلیسی این است که یاد بگیرید پیش از شروع رایتینگ، یک ساختار و طرح کلی داشته باشید.
این طرح به شما کمک میکند تا ساختار نوشته خود را سازماندهی کنید و مطمئن شوید که هر بخش پیام مشخصی را به خواننده منتقل میکند. به علاوه، با تجسم کردن ساختار کلی متن میتوانید نقاط ضعف یا بخشهایی که به زمان و تحقیق بیشتری نیاز دارند را شناسایی کنید. یادتان باشد که ساختار و طرح کلی یک رایتینگ براساس نوع آن متفاوت است. به عنوان مثال یک مقاله معمولا از مقدمه، بدنه و بخش نتیجه گیری تشکیل شده است، حال آنکه داستان نقطه اوج، رویداد و پایان دارد.
بنویسید
به نوشتن و تمرین ادامه دهید تا نویسنده خوبی شوید. هر چقدر بیشتر بنویسید و تمرین کنید، به مرور زمان رایتینگهای بهتری خواهید نوشت. در این قسمت، چند راهکار کلیدی و مناسب را برایتان آوردهایم که میتوانید برای نوشتن از آنها کمک بگیرید:
⦁ یک مجله یا وبلاگ شخصی ایجاد کنید و در آن بنویسید.
⦁ به کلاسهای آموزشی زبان که در آن نکات مهم در رایتینگ انگلیسی گفته میشود بروید.
⦁ خودتان نوشتن را تمرین کنید و هر جا مشکلی داشتید از سرچ و کتابهای آموزشی کمک بگیرید.
⦁ برای دوستان و اعضای خانوادهتان نامه بنویسید.
برخی از نکات مهم در رایتینگ انگلیسی را بشناسید و از آنها استفاده کنید
توجه داشته باشید که حتی اگر متنی از لحاظ گرامری درست باشد، اما پویایی و کیفیت نداشته باشد، خواننده را جذب نمیکند. در این قسمت نیز مطابق با پاراگرافهای قبلی چند روش متداول را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت که از آن میتوانید برای تقویت مهارت رایتینگ خود استفاده کنید:
⦁ از افعال قوی استفاده کنید: مثلا به جای آوردن کلمه Run، از کلماتی مانند Bolted، Sprinted یا Dashed استفاده نمایید.
⦁ تا جایی که میتوانید ساختار مجهول را در جملات خود حذف کنید.
⦁ از طولانی کردن جملات و پرداختن بیش از اندازه به جزئیات بپرهیزید.
⦁ به جای پرداختن به کلیشهها، از عبارات اصلی و ساده استفاده نمایید.
قوانین رایتینگ انگلیسی
تسلط یافتن بر مهارت رایتینگ انگلیسی، مستلزم داشتن آشنایی کافی نسبت به نکات مهم در رایتینگ انگلیسی و آگاهی از قوانین خاصی است تا وضوح، انسجام و حرفهای بودن متن را به خواننده نشان دهد.
به این شکل که، اگر رایتینگ شما نتواند ایدههای خود را به صورت کوتاه و قانع کننده به مخاطب خود منتقل کند و هیچ چارچوب و قانونی نداشته باشد، خیلی زود خواننده را خسته میکند و در پایان فیدبک خوبی دریافت نخواهید کرد.
فرقی نمیکند که در حال آماده سازی پیشنویس یک مقاله باشید، بخواهید برای مدیرتان گزارش هفتگی بفرستید یا اینکه یک مقاله بنویسید، در تمام این حالات، رعایت اصول و قوانین رایتینگ حائز اهمیت است و نوشتار شما را به یک متن خواندنی و جذاب تبدیل میکند.
در ادامه لیستی از قوانین مهم رایتینگ را به شما خواهیم گفتم که به کمک آنها میتوانید یک رایتینگ جذاب و در عین حال خواندنی بنویسید:
⦁ برای نشان دادن مالکیت یا ترکیب کردن کلمات از آپاستروف (‘S) استفاده کنید.
⦁ جملات را تا حد ممکن به صورت معلوم بنویسید و از مجهول کردن جملات در ساختار رایتینگ اجتناب کنید.
⦁ برای متصل کردن ایدهها یا ارتباط معنایی بین دو جمله از حروف ربط مانند but، or، because، and و.. استفاده کنید. این کار یکی از نکات مهم در رایتینگ انگلیسی است که نوشته شما را آسان و قابل فهمتر میکند.
⦁ زمان افعال را به درستی انتخاب کنید تا پیام شما واضح و مشخص باشد. به عنوان مثال برای بیان رویدادهای گذشته از زمان گذشته ساده استفاده کنید.
⦁ حروف تعریف مانند an، a، the و.. یکی دیگر نکات مهم در رایتینگ انگلیسی است که برای اشاره به اسامی خاص از حرف the و برای موارد غیر خاص از an وa استفاده میشود.
⦁ توجه داشته باشید که حرف اول ابتدای جمله و اسامی خاص در رایتینگ بایستی با حروف بزرگ نوشته شوند.
⦁ از نفی مضاعف (آوردن دو حرف منفی) در جمله به هیچ عنوان استفاده نکنید.
⦁ جملات را به صورت کوتاه و واضح بنویسید، طولانی کردن جملات خواننده را خسته میکند.
⦁ به همخوانی فاعل و فعل در جمله توجه کنید.
⦁ علائم نگارشی مانند کاما، نقطه، نقطه ویرگول کمک میکنند تا نوشته شما بهتر خوانده شود.
⦁ از توضیحات واضح و دقیق استفاده کنید و به جای کلی گویی در عین سادگی، متنتان را بنویسید.
⦁ کلماتی که تلفظ مشابهی دارند، اما معنی آنها متفاوت است را با دقت استفاده کنید. کلماتی مانند مانند Their، there، they’re.
⦁ در جملات سوالی رایتینگ، حواستان به تغییر ترکیب کلمات باشد.
⦁ ضمایر را به درستی استفاده کنید تا نوشته شما روان و قابل فهم باشد. برای عبارات مفرد از ضمایر مفرد و برای عبارات جمع از ضمایر جمع استفاده کنید.
⦁ از صفت و قیدها حتما در رایتینگ خود استفاده کنید تا نوشته شما توصیفیتر و جذابتر به نظر بیاید.
⦁ از جملات به صورت کامل و به همراه فعل و فاعل استفاده کنید و نقطه را در جای مناسب از جمله قرار دهید.
چند نمونه رایتینگ ساده
یکی از بهترین راههای تقویت مهارت رایتینگ، کمک گرفتن از رایتینگهای ساده یا مثالهای کاربردی است. نوشتن جملات ساده، پایه رایتینگ شما را قویتر میکند و به مرور کیفیت و سطح رایتینگتان را بالا میبرد. فرقی نمیکند که یک فرد مبتدی باشید یا قصد شرکت در آزمون بینالمللی را داشته باشید، در هر صورت، با نمونه رایتینگهای ساده میتوانید یک قدم از روز قبلتان جلوتر باشید. در این قسمت چند نمونه ساده از رایتینگهای مختلف برای راهنمایی شما آورده شده است:
⦁ One of the best experiences that I have had so far in my life was my trip to France for the student exchange. It has been memorable to see students whose way of life was different from Americans. During the trip, we visited multiple historical sites and museums and restaurants and city shops. The most amazing part was being with an exchange student at their house and living the life they would. Food is a big part of the trip to France, but there was so much more as well. I still think of the fact that our home country is often seen as the one and only. However, the trip to a European country where everything is different has proved people wrong. I know this experience will be one that I will remember forever.
⦁ I have experienced many wonderful moments in my life. I have so many good memories. One that I feel is the best is playing golf. I have played golf since I was 5 years old. My father and mother have liked to play golf since they were young. They taught me many things about golf. When I was in highschool for the first time, I played on the school team. We were very good. My coach taught me more things. I learned many things that are important to me now. I learned to not get mad. Sometimes I would hit a bad ball and it would make me mad. I would play badly the rest of the round. My couch was a good teacher.
آنچه از مقاله نکات مهم در رایتینگ انگلیسی آموختیم:
یادگیری نکات مهم در رایتینگ انگلیسی به شما کمک میکند تا مهارتهای نوشتاری خود را به صورت تدریجی و موثر تقویت کنید. این فرآیند نیازمند تلاش، تمرین و یادگیری مداوم است. با رعایت اصول گرامری، استفاده صحیح از علائم نگارشی، توجه به ساختار کلی جمله و تمام نکاتی که در مقاله ذکر کردیم میتوانیم مهارت رایتینگ خود را تقویت کنید.
به علاوه، نوشتن منظم، دریافت بازخورد از دیگران، کتابچههای راهنما و استفاده از کلاسهای آموزشی که در آنها نکات مهم در رایتینگ انگلیسی گفته میشود به شما کمک میکند تا به جای نوشتن یک متن صرفا خواندنی، متنی جذاب، پویا و گیرا بنویسید.
https://www.bynder.com/en/blog/10-plain-english-principles-writing-better-web-content/
https://www.theforage.com/blog/skills/what-are-writing-skills
https://www.coursera.org/in/articles/writing-skills