کسب نمره قبولی و رقابت تنگاتنگ زبان آموزان در آزمون آیلتس، یکی از مهمترین و پرچالشترین دغدغههای داوطلبان در این آزمون است. جالب است بدانید که اکثر زبان آموزان به مهارت اسپیکینگ آیلتس به چشم پیچیدهترین قسمت آزمون نگاه میکنند. چرا که شما باید علاوه بر تسلط به زبان انگلیسی، در این قسمت مهارت ارتباطی بالایی داشته باشید و به درستی از واژگان و اصول گرامری استفاده کنید.
این مقاله با هدف بررسی نکات اسپیکینگ آیلتس و پاسخ به سوالات شما پیرامون این مهارت تدوین شده است تا با رعایت آنها بتوانید در این آزمون نمره قبولی بالایی کسب کنید و از سایر داوطلبان پیشی بگیرید. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
آزمون اسپیکینگ آیلتس چیست؟
آزمون اسپیکینگ آیلتس یک ارزیابی دقیق در مورد مهارتهای گفتاری داوطلبان به زبان انگلیسی است که میزان برقراری ارتباط سازنده و موثر داوطلبان را در شرایط و موقعیتهای واقعی میسنجد. به عبارت دیگر، برخلاف آزمونهای کتبی، این آزمون یک ارزیابی شفاهی چهره به چهره یا اصطلاحا face to face است که بر روی مهارتهای کلامی داوطلبان در شرایط واقعی تمرکز دارد.
آزمون اسپیکینگ آیلتس یک تعامل دو به دوی 11 تا 14 دقیقهای میان داوطلب و ممتحن است که به بخشهای ساختار یافته و منسجمی تقسیم میشود تا تسلط و مهارت هر داوطلب را در مورد تلفظ، دایره واژگان و دقت گرامری ارزیابی کند. در طول این آزمون، شما به عنوان داوطلب از این جهت مورد ارزیابی و سنجش قرار خواهید گرفت که نحوه بیان افکار و ایدههایتان به چه صورت است، چگونه به سوالات پاسخ میدهید و روال طبیعی را در گفتگوهای خود به زبان انگلیسی رعایت میکنید.
این آزمون پرچالش علاوه بر بررسی مهارت زبانی شما، میزان اعتماد به نفس و تواناییتان را در بیان افکار و ایدهها میسنجد. آزمون اسپیکینگ آیلتس چیزی فراتر از دنیای واژگان است و به ممتحن میگوید که شما تا چه اندازه میتوانید از زبان انگلیسی به طور موثر در ارتباطات خود استفاده کنید.
همچنین اگر به دنبال بهترین کتاب برای رایتینگ آیلتس هستین کلیک کنید.
ساختار آزمون اسپیکینگ آیلتس چیست؟
آزمون اسپیکینگ آیلتس به صورت کلی از سه بخش منسجم و مجزا تشکیل شده است که هرکدام با هدف خاصی در این قسمت گنجانده شدهاند. در ادامه هر بخش را به صورت خلاصه و کامل برایتان توضیح خواهیم داد:
بخش اول: مقدمه و مصاحبه
در این بخش باید به مدت زمان تقریبی 4 الی 5 دقیقه در مورد خودتان صحبت کنید! هدف اصلی این قسمت از آزمون اسپیکینگ آیلتس، آماده کردن شما یا اصطلاحا Warm-up است. ممتحن در این بخش خودش را معرفی میکند و از شما یک سری سوالات در مورد موضوعات روزمره از جمله خانواده، کار (شغل)، روابط، سرگرمی و علایق شخصیتان میپرسد.
این سوالات ساده هستند و به گونهای طراحی شدهاند که در عین سنجش مهارت، شما برای پاسخگویی دقیق و با جزییات به آنها احساس راحتی داشته باشید.
به عنوان مثال ممکن است از شما خواسته شود که در مورد کتاب مورد علاقهتان صحبت کنید یا از یک سفر خاطره انگیز و به یاد ماندنی بگویید. آشنایی با سوالات اسپیکینگ آیلتس به خصوص سوالات رایج در این بخش و بخشهای بعدی میتواند به کاهش استرس و اضطراب شما در آزمون کمک کند.
بخش دوم: صحبت در مورد Task card
در بخش دوم آزمون اسپیکینگ آیلتس، ممتحن یک کارت به نام Task Card به شما میدهد که روی آن یک موضوع به همراه چند سوال نوشته شده است. شما برای آماده شدن در مورد این موضوع یک دقیقه وقت دارید و پس از آن باید به مدت 2 الی 3 دقیقه در مورد موضوع روی کاغذ صحبت کنید.
در این قسمت ممتحن به داوطلب یک کاغذ و مداد میدهد تا از موضوع نت برداری کند و خودش را برای این دو دقیقه صحبت کردن آماده نماید. پس از گذشت 2 دقیقه، حالا ممتحن خودش صحبت داوطلب را قطع میکند و از او 1 الی 2 سوال میپرسد که داوطلب بر مبنای نکات کلیدی و نتهای خود میتواند با ساختار منسجم و دقیقتری به سوالات پاسخ دهد.
این بخش از آزمون، تسلط شما برای یک صحبت طولانی در مورد یک موضوع خاص را با حفظ انسجام و روانیِ مکالمه مورد ارزیابی قرار میدهد.
به عنوان مثال ممکن است از شما خواسته شود تا در مورد رویکردی که زندگیتان را تغییر داده است صحبت کنید و سوالاتی از این قبیل که این اتفاق چه زمانی افتاده است، چرا این رویکرد برایتان اهمیت داشته و چه کسی در این مسیر کنارتان بوده از شما پرسیده شود.
به این ترتیب، داشتن تسلط بر نکات اسپیکینگ آیلتس از جمله سازماندهی افکار و نت برداری میتواند استرس شما را در این بخش به طرز عجیبی پایین بیاورد.
بخش سوم: صحبت با ممتحن
بخش آخر قسمت اسپیکینگ آیلتس به ایده های انتزاعی و پیچیده مرتبط با موضوعی که در بخش دوم آورده شده است میپردازد. این قسمت دقیقا جایی است شما در یک گفتگوی عمیق و دقیق با ممتحن، دیدگاه، نظرات و ایدههایتان را با او در میان میگذارید.
به عنوان مثال اگر در قسمت دوم از شما خواسته شده باشد که یک شخصیت تاریخی را توصیف کنید، در بخش سوم آزمون آیلتس ممکن است ممتحن سوالاتی در مورد اهمیت جایگاه تاریخ یا تاثیر رهبران بر جامعه بپرسد.
این قسمت توانایی شما را در بیان تفکر انتقادی و ایدهها و عقایدتان به ممتحن نشان میدهد. بررسی سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس در این بخش به شما کمک میکند تا نسبت به طیف وسیعی از موضوعات که ممکن است با آنها مواجه شوید آمادگی پیدا کنید.
نمره دهی در اسپیکینگ آیلتس بر چه اساس است؟
آزمونهای اسپیکینگ آیلتس توسط ممتحنهای آموزشدیده و دارای گواهینامه آیلتس انجام میشود. جالب است بدانید که تمامی این افراد باید مدرک آموزشی مرتبط و سابقه تجربه بالا در زمینه آیلتس را داشته باشند تا به عنوان ممتحن برای این آزمون انتخاب شوند.
آنها عملکرد شما را براساس چهار معیار مهم بررسی میکنند: سلیس و روان صحبت کردن و انسجام (Fluency and Coherence)، منابع واژگانی (Lexical Resource)، دامنه گرامری و دقت بالا (Grammatical Range and Accuracy) و تلفظ (Pronunciation).
خوب است بدانید که امتیاز مهارت اسپیکینگ شما از 0 تا 9 است و هر معیار به صورت مساوی و 25 درصد از نمره کل را تشکیل میدهد. در ادامه مقاله به صورت خلاصه هر چهار معیار را بررسی خواهیم کرد:
سلیس و روان صحبت کردن و انسجام
در آزمون اسپیکینگ آیلتس این معیار دقیقا نحوه بیان کردن افکار و ایدههای داوطلب را به صورت منطقی و بدون مکثهای غیرطبیعی مورد ارزیابی قرار میدهد.
در این معیار ممتحن توانایی شما را در ارتباط دادن جملات به یکدیگر و استفاده از کلماتی مانند For Example ( به عنوان مثال)، Therefore( بنابراین)، However ( به هر حال) و روان صحبت کردن بررسی میکند.
سلیس صحبت کردن و انسجام داشتن در مکالمه به این معنا نیست که بتوانید سریع صحبت کنید، بلکه به این معناست که بتوانید به طور طبیعی و با اطمینان و اعتماد به نفس کامل در مورد یک موضوع عقاید خود را اظهار نمایید.
منابع واژگانی
دایره واژگان و دقت شما در انتخاب لغات در امتیاز دادن ممتحن در این قسمت بسیار حائز اهمیت است. اینکه شما بدانید در زمان صحبت در مورد یک موقعیت خاص دقیقا از چه کلمات و عباراتی استفاده کنید، امتیاز شما را در این قسمت به میزان قابل توجهی بالا میبرد. اما حواستان به این مسئله باشد که از کلمات سخت، پیچیده که غیرطبیعی و اجباری به نظر میآیند، بیش از اندازه استفاده نکنید.
دامنه گرامری و دقت بالا
رعایت اصول و قواعد دستوری یا گرامری یکی دیگر از ارکان مهم در سیستم امتیازدهی ممتحنها در آزمون اسپیکینگ آیلتس است. در حقیقت، ممتحن به دنبال این است تا بفهمد که داوطلب چگونه میتواند میان ساختار جملات ساده و پیچیده، استفاده صحیح از افعال زمانی و سایر قواعد دستوری تعادل برقرار کند.
این نکته را به خاطر داشته باشید که اشتباهات گرامری تا وقتی قابل قبول هستند که به ارتباط و انتقال مفهوم به شخص مقابلتان آسیبی وارد نکنند. بنابراین، اشتباهات مداوم و رایج میتوانند امتیاز شما را در این قسمت پایین بیاورند.
از این رو، استفاده از منابع و کتابچههایی که نکات اسپیکینگ آیلتس به خصوص اشتباهات رایج گرامری در آنها گفته شده است به شما کمک میکند تا نسبت به قواعد دستوری دید جامعتری پیدا کنید.
تلفظ
تلفظ در آزمون اسپیکینگ آیلتس عمدتا بر اساس شفافیت، لحن، زیر و بم بودن صدا، استرس و تکیه روی کلمات و در آخر داشتن ریتم در صحبت ارزیابی میشود.
در واقع، هدف اصلی در این قسمت این نیست که شما بتوانید مانند یک انگلیسی زبانِ بومی صحبت کنید، بلکه هدف این است که صحبت کردن شما طوری باشد که فرد مقابلتان بفهمد در مورد چه چیزی صحبت میکنید.
استفاده صحیح و رعایت استرس روی کلمات، داشتن زیر و بم کردن صدا برای انتقال معنا و پرهیز از گفتار یکنواخت، همگی کلید موفقیت شما در کسب امتیاز خوب در قسمت تلفظ هستند. یادتان باشد که ممتحن در آزمون اسپیکینگ آیلتس با دقت به تمام جنبههای گفتگوی شما گوش میکند و به هر یک از این چهار معیار به صورت جداگانه امتیاز میدهد.
نمره کلی شما از میانگین امتیازات این چهار معیار اصلی محاسبه میشود. به عنوان مثال اگر شما در روان بودن گفتگو امتیاز 7، در گرامر 6.5، در واژگان 7.5 و در تلفظ 6 بگیرید، نمره نهایی شما در اسپیکینگ آیلتس 7 خواهد بود.
چه کنیم تا در اسپیکینگ آیلتس نمره طلایی کسب کنیم؟
کسب نمره طلایی در آزمون اسپیکینگ آیلتس به چیزی فراتر از تسلط و مهارت ابتدایی در زبان انگلیسی نیاز دارد. برای اینکه بتوانید نمره فوقالعادهای در این بخش از آزمون آیلتس کسب کنید، نکاتی وجود دارند که به شما در کسب نمره طلایی کمک میکنند.
در این قسمت به شما این نکات ضروری و طلاییای را خواهیم گفت که کمکتان میکند از بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس سربلند بیرون بیایید:
نسبت به ساختار آزمون آیلتس آگاهی و شناخت کامل پیدا کنید
اینکه تا حد زیادی بدانید که سوالات اسپیکینگ آیلتس چه مواردی را پوشش میدهند و در هریک از سه بخش (مقدم، صحبت طولانی و بحث) قرار است از چه اصولی پیروی کنید، عملکرد شما را به طرز قابل توجهی بالا میبرد.
بدین منظور بهتر است سوالها و نکات اسپیکینگ آیلتس در مقالات ادوار گذشته را تمرین کنید و روی موضوعات رایج تمرکز نمایید. این دانش باعث افزایش اعتماد به نفس و کاهش اضطراب شما در روز آزمون خواهد شد.
روان بودن و داشتن انسجام را در مکالمه خود تمرین کنید
این نکته را به خاطر داشته باشید که روان بودن اسپیکینگ به این معنا نیست که شما تند و سریع و طوطی وار صحبت کنید، بلکه به این معناست که شما بتوانید در جملات خود انسجام کافی داشته باشید و از مکثهای غیرضروری خودداری کنید.
از طرفی، بتوانید از کلمات ربط دهنده و منسجم مانند On the other hand (به عبارت دیگر)، Moreover ( علاوه براین)، As a result(در نتیجه) برای پیوست کردن افکار و عقایدتان به یکدیگر استفاده کنید.
بدین منظور پیشنهاد میشود که در تمرین برای اسپیکینگ آیلتس در مورد موضوعات مختلف صحبت کنید تا ذهن خودتان را به فکر کردن و صحبت کردن به طور همزمان عادت دهید. از گفتن عبارتهایی مانند Um.. یا عه عه کردن در حین گفتگو که انسجام مکالمه شما را خراب میکند، پرهیز کنید.
منابع واژگانی خود را بسط و گسترش دهید
داشتن دایره واژگان و لغات برای کسب امتیاز و نمره طلایی در آزمون اسپیکینگ آیلتس بسیار مهم است. اصطلاحات مربوط به موضوعهای مختلف را یاد بگیرید و از مترادفهای یک کلمه بیشتر استفاده کنید تا از تکرار بی رویه آن کلمه جلوگیری شود.
به عنوان مثال به جای دائما گفتن کلمه important، مترادفهای آن مانند crucial، vital یا essential را در جملات بیاورید. علاوه براین، تسلط داشتن به استفاده از اصطلاحاتی مانند A piece of cake(مثل آب خوردن) یا Hit the nail on the head (زدی تو خال)، میتواند مهارت گفتاری شما را در نگاه ممتحن برجسته و جذاب کند. پیشنهاد میشود که برای بهبود دایره لغات خود، کتاب، وبلاگ و روزنامههای انگلیسی بخوانید.
به قواعد و اصول گرامری بیشتر دقت کنید
در آزمون اسپیکینگ آیلتس تلاش کنید تا ترکیبی از ساختار جملات ساده و پیچیده را در مکالمه خود استفاده کنید. به عنوان مثال به جای اینکه فقط بگویید:
- I enjoy reading different books(من از خواندن کتابهای مختلف لذت میبرم)
این جمله را بگویید:
- Although I enjoy reading different books, I often find it hard to make time for them due to my busy schedule.
( اگرچه از خواندن کتابهای مختلف لذت میبرم، اما به دلیل مشغله زیاد، اغلب اوقات به سختی برای آنها وقت میگذارم.)
نحوه استفاده از قواعد گرامری و دستور زبان را به طور صحیح یاد بگیرید و تلاش کنید تا مبحث زمان افعال، جملات شرطی، تطابق فعل و فاعل را در یک جمله به درستی انجام دهید. اشتباهات جزئی در آزمون اسپیکینگ آیلتس قابل قبول هستند، اما به شرطی که با معنی و مفهوم اصلی جمله تداخل نداشته باشند.
تلفظ خود را تصحیح نمایید
اینکه شما بدانید کلمات انگلیسی را به درستی تلفظ کنید برای ممتحن بسیار مهم است. تلفظ شامل ریتم، لحن، تکیه و زیر و بم بودن صدا است. از این رو، تلاش کنید که در یک جمله روی برخی از کلمات تکیه کلام بیشتری داشته باشید تا روی نکته و مفهوم مدنظرتان تاکید بیشتری داشته باشید.
از یکنواخت صحبت کردن به شدت پرهیز کنید. زیرا صحبت شما را مثل یک ربات یا ماشین زبان نشان میدهد. پیشنهاد میشود برای بهبود تلفظ در اسپیکینگ آیلتس صدای خود را ضبط کنید و اشتباهات رایجتان را بنویسید. مکالمه و سخنرانیهای انگلیسی زبانهای بومی را از یوتیوب یا پادکستهای انگلیسی پیدا کنید و آنها را گوش دهید.
به سوالات به صورت استراتژیک پاسخ دهید
حواستان باشد که در آزمون اسپیکینگ آیلتس به صورت کامل به سوالات پاسخ دهید. باید به ممتحن نشان دهید که انگلیسی شما چقدر خوب است. پس از گفتن پاسخ های کوتاه و تک کلمهای خودداری کنید و به جای آن افکار و ایدههایتان را با اعتماد به نفس و به تفصیل بیان کنید. به عنوان مثال در پاسخ به سوال Do you enjoy traveling? (آیا از سفر کردن لذت میبری؟)
به جای اینکه بگویید:
- Yes.I do
چنین پاسخ قویای بدهید:
- Yes, absolutely. Traveling allows me to explore new cultures, meet interesting people and gain a broader perspective on life.
بله. مطمئنا. سفر به من این امکان را میدهد تا فرهنگهای جدید را کشف کنم، با افراد جالب ملاقات داشته باشم و دید گستردهتری نسبت به زندگی پیدا کنم.
اگر سوالی را خوب متوجه نشدید، نترسید. مودبانه از ممتحن بخواهید که بیشتر در مورد سوال توضیح دهد: Could you please repeat or rephrase the question? (میتوانید سوال را مجددا تکرار یا بازنویسی کنید؟)
با آزمونهای شبیه ساز آیلتس اعتماد به نفس خود را بالا ببرید
با برگزاری جلسات تمرینی و انجام آزمونهای دارای زمان بندی، محیط آزمون را شبیه سازی کنید. این کار به شما کمک میکند تا نقاط ضعفتان را شناسایی کنید و توانایی خود را برای کنترل شرایط پر استرس آزمون بالا ببرید. پیشنهاد میشود که جلسات آزمون خود را ضبط کنید تا نقاط ضعف خود را پیدا کنید.
هر روز انگلیسی صحبت کنید
فقط کمی تمرین در مقابل آینه یا داشتن یک شریک زبانی میتواند به تدریج مهارتهای اسپیکینگ شما را بهتر کند. به جای اینکه منتظر بمانید تا کلاس آنلاین و حضوری آیلتس شما شروع شود، خودتان دست به کار شوید و هر روز درباره یک موضوع خاص و متفاوت صحبت کنید.
بازخورد بگیرید
از معلم یا پارتنر زبانی خود فیدبک یا همان بازخورد بگیرید. انتقاد صحیح و صادقانه، نقاط ضعف شما را برای آزمون اسپیکینگ آیلتس بهبود میبخشد و به شما این امکان را میدهد تا مهارتهای گفتاری خود را اصلاح کنید.
بهترین منابع برای تقویت اسپیکینگ آیلتس چیست؟
برای موفق شدن در آزمون آیلتس، باید علاوه بر تمرین منظم و روزانه از راهنما و منابع معتبر نیز کمک بگیرید، چرا که منابع در تقویت مهارت گفتاری شما بسیار حائز اهمیت هستند.
در حقیقت، منابع قابل اعتماد به شما کمک میکنند تا در رعایت اصول گرامری، تلفظ، واژگان و گفتگوی چهره به چهره به تسلط و مهارت کافی برسید و از این آزمون سربلند بیرون بیایید. در ادامه لیستی از بهترین منابع را به همراه توضیحات کوتاه برایتان آوردهایم:
کتابچههای راهنما
کتابهای راهنما، منبع اساسی شبه آزمون و تمرینهای ساختاریافته هستند که علاوه بر آشنا کردن شما با نکات اسپیکینگ آیلتس، سوالات امتحانی معتبر را به همراه نمونه پاسخ در اختیار شما قرار میدهند که برخی از این منابع ارزشمند عبارتند از
Cambridge IELTS Practice Test ( latest edition) – : این کتابچه راهنما علاوه بر ارائه سوالات اسپیکینگ آیلتس به شما کمک میکند تا با قالب آزمون آیلتس نیز آشنا شوید.
IELTS Speaking Success by Mark Allen – : کتاب مارک آلن بر روی موضوعات پرتکرار اسپیکینگ آیلتس تمرکز دارد و نکات کلیدی و کاربردی بسیار مناسبی را برای تقویت گرامر و واژگان شما در سوالات ارائه داده است.
IELTS Speaking: From Band 6.0 to 7.5 –: این کتاب به صورت اختصاصی برای آن دسته داوطلبانی طراحی شده است که میخواهند نمره 6 یا بالاتر از 7.5 را در آزمون کسب کنند. کتاب شامل سوالات اسپیکینگ آیلتس، نکات و راهنمایی بسیار مناسب برای بهبود انسجام و fluency در مکالمه است.
Improve Your IELTS Speaking Skills – : این کتاب با تمارین متنوع خود، مهارت اسپیکینگ شما را از لحاظ واژگان، تلفظ و روان بودن بهبود میبخشد.
اپلیکیشنهای موبایلی
اپهای موبایل یا تلفن همراه یک روش عالی برای تمرین مهارت اسپیکینگ آیلتس در محیطهایی است که شما امکان بردن کتاب یا دسترسی به اینترنت نامحدود برایتان امکانپذیر نیست.
- Cambly: شما را به انگلیسی زبانان بومی برای تمرین مکالمه به صورت زنده وصل میکند و این امکان را برایتان فراهم میسازد تا با قرار گرفتن در موقعیتهای واقعی اعتماد به نفس خود را تقویت کنید.
- IELTS Prep by British Council: این اپلیکیشن شامل نمونه سوالات اسپیکینگ و ویدیوهای آموزشی است که به شما در نحوه پاسخ دادن به سوالات کمک میکند.
- Quizlet: ابزاری قدرتمند برای ساخت و اصلاح واژگان مخصوصا آزمون آیلتس به کمک فلش کارت و بازیهای تعاملی
وبسایتهای آموزشی
- IELTSBuddy.com: ارائه دهنده نکات اسپیکینگ آیلتس، درسهای ویدیویی رایگان و انواع نمونه سوالات
- IELTSBuddy.com: ارائهدهنده تمارین ساختار یافته به همراه پاسخهای نمونه
- IELTS-Simon.com: این وبسایت توسط یک ممتحن سابق آزمون آیلتس مدیریت میشود و نمونه سوالات و پاسخهای نمونه زیادی برای بهبود مهارت اسپیکینگ آیلتس در اختیار زبانآموزان قرار میدهند.
کانالهای یوتیوب
یادگیری بر مبنای تماشای فیلمهای ویدیویی یکی از بهترین روشهای یادگیری اسپیکینگ آیلتس است. چون شما علاوه بر گوش دادن، با تلفظ، واژگان، گرامر و زبان بدن مدرس نیز آشنا خواهید شد.
- IELTS LIZ: گنجینهای از نکات کلیدی و راهکارهای عملی برای تمام بخشهای آزمون به خصوص اسپیکینگ
آنچه از مقاله اسپیکینگ آیلتس آموختیم:
آزمون اسپیکینگ آیلتس تنها معیار سنجیدن مهارت انگلیسی شما نیست، بلکه بازتابی از توانایی شما در برقراری ارتباط موثر و سازنده به زبان انگلیسی است. برای موفق شدن در آزمون آیلتس فقط کافیست که در کنار تلاش مداوم و روزانه، در مورد ساختار آزمون، معیارهای امتیازدهی و منابع آگاهی و شناخت کافی داشته باشید.
در این مقاله تلاش کردیم تا با ارائه نکات کلیدی و معرفی منابع معتبر و مناسب به شما کمک کنیم تا با آرامش و شناخت بیشتر عملکرد خود را در این آزمون بالا ببرید. این نکته را به خاطر داشته باشید که کلید کسب امتیاز بالا در آزمون آیلتس به ویژه اسپیکینگ داشتن اعتماد به نفس و آمادگی کافی است. پس به طور منظم تمرین کنید و در مورد موضوعات مختلف دایره لغات و واژگان خود را گسترش دهید.
سوالات متداول مقاله اسپیکینگ آیلتس:
1- چه نوع سوالاتی در آزمون اسپیکینگ آیلتس پرسیده میشود؟
در قسمت اسپیکینگ آزمون آیلتس عمدتا سوالات در مورد موضوعات شخصی تا بحثهای سازماندهی و ساختار یافته است که در سه بخش توسط ممتحن و به صورت شفاهی پرسیده میشود. استفاده از سوالات اسپیکینگ آیلتس در دورههای گذشته به شما کمک میکند تا دید جامعتری نسبت به موضوعات پیدا کنید.
2- اگر سوالی را متوجه نشدم، آیا میتوانم از ممتحن بخواهم آن را تکرار کند؟
بله. در این مواقع لازم نیست بترسید. درخواست توضیح و یا تکرار کردن سوال روی امتیاز شما هیچ تاثیری نخواهد داشت.
3- آیا معیار خاصی برای آزمون آیلتس وجود دارد یا هر ممتحن روش خودش را دارد؟
نمرات در آزمون اسپیکینگ آیلتس بر اساس چهار معیار روان صحبت کردن، واژگان، گرامر و تلفظ صحیح به داوطلب داده میشود و برای همه یکسان است.
4- آیا استفاده از اصطلاحات و عبارات عامیانه نمره من را بالا میبرد؟
بله. اگر از اصطلاحات به جا، به اندازه و در موقعیت مناسب استفاده کنید، به ممتحن نشان میدهید که چقدر انگلیسی شما سلیس و خوب است و این موضوع در افزایش نمره شما تاثیرگذار خواهد بود.